Scion IA Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Hi, I need help...
I have a scion ia 2016 and when I start the car the infotainment screen stays in an infinite loop that does not start just lets me increase and decrease volume and see the recoil camera but does not start ...
Someone already happened and if they can help me request it?
I have the se problem! I've been dealing with Toyota non stop for almost three years. They have no clue what it really it but they think and now I'm starting to, it's due to the the bluetooth with the newer phone. Shitty thing is that pixel 1 and iphone 8 were the last tested phones for the scion iA. So anything with bluetooth 4.2 and newer might be the reason for this..
When I get a text message, the incorrect contact name pops up. Let me know if there's more going on. I have $2k left on my car. After that, I'm hacking it to android auto.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Does the problem only occur when it is very cold?

There is a known issue with our cars with navigation continuously rebooting when it is very cold. There is an easy fix if this is the problem.
I does not just happen in the cold. I live in Los Angeles and now NYC. It did it once maybe twice during the summer time but in the winter...... does it at least 20 - 30 times.
What's the easy fix?
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
When it happens only when it is cold and you have the Mazda navigation system, the problem is the connectors on the SD Card. A simple cleaning of the connectors of the SD Card clears up the issue.

It may be worth trying even if it does not only happen in the cold but every time I have heard about the SD card issue it was when it is below freezing.

Edited with the following:

Another easy thing to try, if you have the SD Card Navigation system, remove the SD Card (with the engine off) and see if the problem still happens.
So..... it's the SD card. Did exactly what you said and there's no boot loop. Parked, turned off the car (went to the post office) and then came back, put the SD in, boot loops twice, take SD card out while driving, stops the boot loop. I wonder if I can get a replacement.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top